Jag älskar te!

Kaffe har aldrig varit något för mig. Det smakar bara beskt och konstigt, och jag inte förstå den stora fascinationen kring det. Många ”lär sig” att dricka kaffe när de blir vuxna eller äldre, men man kan ju fråga sig varför man ska behöva lära sig att tycka om något. Är det inte gott första gången man dricker det så är man väl knappast sugen på att ta sig en kopp till. Te däremot, det måste vara gudarnas gåva till mänskligheten. Det har ju faktiskt en smak, och man kan välja och vraka mellan olika smaker för att hitta sina favoriter.

Mitt favoritmärke när det gäller te heter Pukka. Det är ett ekologiskt te som är 100 % ekocertifierat och hållbart odlat under bästa möjliga förhållanden. Det är med andra ord ett kvalitetste och det finns i flera olika goda smaker. De godaste enligt mig är Lemongrass & Ginger, Licorice & Cinnamon och Lemon & Mandarin. Pukka hör inte till de vanligaste tesorterna och därför är det inte säkert att man kan hitta det bland teerna i mataffären. Jag beställer mitt från en hudvårdsbutik på nätet, och det låter ju kanske lite konstigt att man köper te från en hudvårdsbutik men det är egentligen inte så konstigt eftersom teerna kan räknas som en hälsoprodukt. Det finns exempelvis te som är lugnande och avslappnande, te som är uppiggande, te som hjälper matsmältningen och te som har avgiftande egenskaper.

Det är med andra ord inte bara gott utan också nyttigt och välgörande. Förpackningarna är också väldigt vackra med fina mönster och färger så det är en perfekt present att ge bort. Jag gillar förpackningen för Licorice & Cinnamon bäst men det är också väldigt snyggt att samla flera olika sorter bredvid varandra. Vill man göra en extra fin present så kan man ju köpa en snygg tekopp också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *