Midsommarbröllop

Midsommar är en populär tid att gifta sig, så populär att jag faktiskt har blivit bjuden på två bröllop på samma dag. Tyvärr går det ju inte att vara på två ställen samtidigt, så jag var helt enkelt tvungen att välja. Jag valde till slut utifrån hur nära jag står brudparet, så nu ska jag gå på min kusins bröllop och måste tyvärr tacka nej till en kollegas. Inget lätt val, men ett som var tvunget att göras. Hur som helst så är bröllopet i Leksand i Dalarna, och jag har precis bokat rum på ett hotell i närheten av Leksand. Det kändes som att det var bäst att göra det redan nu just eftersom midsommar i Dalarna brukar vara populärt och jag vill inte riskera att inte hitta en sovplats när det börjar närma sig.

Hotellet ligger ungefär en kvart från Leksand och det verkar vara riktigt mysigt! Det var ett bra pris också (kanske för att jag bokade tidigt?) så det var inget svårt val. Det var länge sedan jag var på bröllop så det ska bli riktigt kul, och så är det ju mysigt att bo på hotell också. Det är inte något jag gör speciellt ofta. Det känns alltid så lyxigt att vakna på hotell när man får gå ner och äta lagad frukost medan någon annan städar rummet och det är alltid rena och mjuka handdukar i badrummet. Det är speciellt helt enkelt, men det blir väl så när man inte gör det så ofta. Vissa bor ju på hotell mer än de bor hemma, och då kanske det blir mer vardag av det.

Nu är bara frågan vad jag ska ha på mig på bröllopet. Det stod visserligen på inbjudan att det var valfri klädsel, men jag känner ändå att jag vill klä upp mig. Jag har funderat på att investera i en ny kostym ett tag och det här är ju en bra anledning att göra det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *