Nu börjar det bli höst

Nu märks det verkligen att det börjar bli höst. Träden börjar få gula fläckar, och när det händer brukar det gå snabbt. Det har också blivit kallare, fast än så länge hänger lite av sommarvärmen kvar. I alla fall de dagar när solen visar sig. Höst och vinter betyder hockey, och det är förstås väldigt roligt, men förutom det så är jag inte speciellt förtjust i de mörka årstiderna. Jag blir så trött när det är mörkt, och dessutom skulle jag gärna vara utan snön.

Fast när man är pappa kan man faktiskt glädjas åt snön på ett annat sätt, och det är för ens barns skull. När jag ser min son leka i snön blir jag varm i hjärtat, för han älskar verkligen att bygga snögrottor och ha snöbollskrig och allt annat man kan göra med snön. Att jag sedan måste ta hand om blöta kläder när han kommer in rosig om kinderna gör inte så mycket. Det är lustigt det där, hur man kan förändras så mycket bara för att man får barn. Eller bara ska jag väl inte säga, det är ju trots allt den största händelsen i mitt liv.

Men än så länge har vi ingen snö, och jag hoppas att det dröjer länge innan den kommer.  Fast det brukar ju knappt ens vara snö på julafton nu för tiden (vilket jag kan tycka är lite tråkigt), och sedan kommer den istället efter jul och ligger kvar alldeles för länge. Enligt mig kunde den komma första december och sedan försvinna någon gång i februari. Det känns lagom. Men nu ska det som sagt bli höst först.

hörre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *