Om bloggen

Det är få stunder i ens liv som man verkligen upplever äkta lycka inför något som man bevittnat eller upplevt. Jag kan nämna flera olika stunder i just mitt liv. Det är dessa stunder som man kommer att titta tillbaka på när man blir gammal och njuta av minnet och hur man kände och mådde i just den stunden. Det är svårt att inte bli nostalgisk när man tänker tillbaka på det redan nu och det visar väl tydligt hur mycket jag kommer uppskatta dessa händelser när det är min tur att kliva in i pensionsåldern och ägna mig åt andra saker än att jobba.

Det är framför allt tre tillfällen som jag gärna minns allra helst. Dels är det när Sverige vann ishockey-VM 2006, vilket också har fått ge namn åt min blogg. Det var en fantastisk turnering som spelades i Lettland. Det var en helt makalös säsong som Tre Kronor stod för. Det var nämligen så att Sverige vann både OS-guld och VM-guld den säsongen, så det är som sagt svårt att inte tänkta tillbaka på det som hände 2006 utan ett leende.

Den andra saken var när min son föddes. 2007 kom han till världen och det var en känslostorm som få saker kan matcha. Att för första gången få sen något som man har skapat själv genom hjälp av sin partner är något obeskrivligt, som inte går att sätta ord på. Man inser plötsligt att man är pappa och för resten av denne individens liv kommer man att betyda väldigt mycket för hur denna lilla människa kommer att se ut och bli. Ett stort ansvar, minst sagt, men också en välsignelse att man får möjligheten att uppfostra ens eget barn.

Det tredje minnet som jag med glädje minns är när laget i mitt hjärta, HV 71, tog sitt första SM-guld 1995. Det var en märklig känsla som infann sig, ett mål som man så länge hade hoppas på skulle uppfyllas och som tillslut faktiskt blev sanning. Samtidigt som man insåg att det var precis här man ville vara så blev det också lite vemodigt. Man tänkte; vad kommer efter det här? Det skulle visa sig att det fanns mycket att glädjas åt framöver också, men det kommer jag säkert att återkomma till längre fram i den här bloggen. Välkomma hit ska ni i vilket fall vara och tycker ni, som jag, om hockey och familjelivet har ni verkligen hamnat rätt!